DGI Landsstævne 2013

Oprettet: Søndag, 08. september 2013

landsstaevne2013Foto: Pia Hansen

GV Ejby håndboldklub var ganske naturligt repræsenteret ved DGI's Landstævne 2013 der dette år blev afholdt i Esbjerg. Med 23.280 deltagere blev DGI’s landsstævne i Esbjerg det største siden landsstævnet i Silkeborg i 1998.
Og landsstævnet i Esbjerg får over 3000 flere deltagere end det sidste landsstævne, som fandt sted i Holbæk i 2009. Især antallet af unge deltagere er steget markant, og hele 44 procent af landsstævne-deltagerne er mellem 15 og 25 år gamle.

En af vores spillere har været med i midten af festlighederne og fortæller her om turen.

Det er onsdag den 3. juli 2013 og sommervejret er ved at gøre sit indtog i Danmark. I industriområdet i Ejby holder 11 biler med campingvogne, trailere og andet vedhæng klar til at køre mod vest til landsstævnet i Esbjerg. Karavanen består af et herrehold, et damehold, et mixhold, et U-16 hold og en flok "udenfor kategori".
Alle har valgt at bo på camping, så solens ankomst er mere end velkommen.

Turen derover går som en leg, og efter knap et par timers kørsel lander vi på en kæmpe græsmark lidt udenfor Esbjerg.
Campingvognene bliver hurtigt placeret på to rækker, forteltene stillet op og teltene rejst. Inden mørket falder på har vi fået lavet to hyggelige lejre, og alle er kommet på plads.

Torsdag starter landsstævnet officielt med et stort og flot åbningsshow. I Esbjerg by samles ca. 10.000 indmarchdeltagere, og vi går i en lang slange gennem de festklædte gader i Esbjerg. Byen er fyldt med musik og glade mennesker, vi laver "bølger" og vinker til alle, vi kommer forbi på vores vej. Vi når frem til Blue Water Arena, hvor hele slangen går gennem et fyldt stadion, og vi fortsætter over i "Gryden", et område hvor der under hele stævnet vil være en masse musik og fester.

Mange tror fejlagtigt at landsstævnet kun er gymnastik, men her tager de fejl, og selvom mange i vores flok sikkert ville have været fremragende gymnaster eller folkedansere, har vi valgt at deltage i noget, vi på forhånd mener, at vi har rimelig styr på. Nogle vælger at køre en "lille" tur på cyklen, både mountainbike og racer, andre tager benene på nakken og
løber en 5 km, men flertallet vælger dog at gå på græs, snøre fodboldstøvlerne og finde bolden frem, for at spille en god gang håndbold. Der mangler dog en sportsgren til landsstævnet, nemlig "hepperi", som mange i vores flok mestrer til ug. Alle kæmper det bedste de har lært, og resultatet bliver nogle gode tider inden for både cykling og løb, og at mixholdet kan kalde sig landsstævnemestre i græshåndbold de næste fire år.

Efter fem dage for fuld udblæsning er det ved at være en træt flok, men når der kun er landsstævne hvert fjerde år, skal vi have det hele med, og vi slutter stævnet af på stadion i bagende sol med et flot afslutningsshow.

Det var et fantastisk landsstævne, med fremragende vejr, en masse herlige mennesker, og vores rygsække blev fyldt med dejlige oplevelser og gode minder. Landsstævnet er en fantastisk tradition, og mon ikke vi er mange, som skal af sted næste gang i 2017, hvor turen går nordpå til Ålborg.

I år var vi en flok på ca. 50 fra GV Ejby, og måske vi kan lokke endnu flere med næste gang.

skrevet af Pia Hansen

Klubben vil gerne takke Pia Hansen for denne dejlige historie, der beskriver de fantastiske sportslige og sociale oplevelser det kan give én at spille håndbold !

Se billeder fra landsstævnet 2013 her

Nogle af de "Gamle" fra GV Ejby er blevet spottet i denne video fra Landsstævnet.
Se dem ved min: 3:37 til 3:42.

Info: Landsstævnet afholdes hvert 4 år og i 2017 går turen til Aalborg som skal huse de mange glade og festlige idrætsudøvere.
Vi glæder os allerede !!